18
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 4450 γρ. φιλέτο βοδινό σε λεπτές λωρίδες
- 6 κουταλιές της σούπας Μάρσαλα (σισιλιάνικο γλυκό κόκκινο κρασί)
- 6 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
- 1 κουταλιά της σούπας αμυλώδη τροφή
- 1 μικρό κομμάτι ρίζας φρέσκιας πιπερόριζας σε λεπτά κομμάτια
- 2 σκελίδες σκόρδο σε λεπτές λωρίδες
- 4 μικρά κρεμμύδια σε λεπτές λωρίδες
- 3/4 φλιτζάνι μανιτάρια κομμένα στα τέσσερα
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 κουταλιά της σούπας κόκκους σουσαμιού
- κάρυ
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το κρασί, τη σάλτσα σόγιας και την αμυλώδη τροφή, το ρίχνουμε πάνω από το κρέας και το αφήνουμε για 30 λεπτά. Αφαιρούμε το κρέας απο τη μαρινάδα και το σοτάρουμε σε ελαιόλαδο μέχρι να πάρει ελαφρώς χρώμα. Προσθέτουμε την πιπερόριζα, το βούτυρο, τα κρεμμύδια, τα μανιτάρια και σοτάρουμε ελαφρά. Προσθέτουμε τη μαρινάδα και αφήνουμε να βράσουν για 3 λεπτά ακόμη. Καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι. Ψήνουμε τους κόκκους σουσαμιού σε ένα μικρό ταψί. Απλώνουμε το κρέας με τη σάλτσα, πασπαλίζουμε με σουσάμι και σερβίρουμε με κάρυ.