

4
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 600 γρ. κολοκύθα
- 3 κουταλιές εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
- 2 κουταλάκια αλάτι
- πιπέρι μαύρο
- 4 φύλλα δάφνης
- 2 φύλλα δυόσμου
Για τη μαρινάδα:
- 2/3 φλιτζανιού κόκκινο κρασί
- 100ml ξύδι από κρασί
- 2 κουταλιές ζάχαρη
Εκτέλεση
Κόβουμε την κολοκύθα σε ίσα κομμάτια και τα τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και συνεχίζουμε το τηγάνισμα μέχρι να πάρουν χρώμα. Τοποθετούμε την κολοκύθα σε ταψί τοποθετώντας από πάνω τα φύλλα δάφνης και δυόσμου. Ανακατεύουμε σε τηγάνι το κρασί, τη ζάχαρη και το ξύδι και δυναμώνουμε τη φωτιά ώστε να πάρουν βράση. Περιχύνουμε τα κομμάτια κολοκύθας με τη σάλτσα, τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε για 3 ώρες να την απορροφήσουν. Σερβίρουμε περιχύνοντας λίγο ελαιόλαδο.