0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
Για ξιφία:
- 1 φλιτζάνι λευκό κρασί ξηρό
- 1/2 λεμόνι, το χυμό
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1/3 φλιτζανιού εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά σάλτσα σόγιας
- 10 κόκκοι μαύρου πιπεριού
Εκτέλεση
Σε ένα σκεύος ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά. Τοποθετούμε στη μαρινάδα τα φιλέτα του ξιφία και τα διατηρούμε στο ψυγείο για μισή ώρα. Μετά το μαρινάρισμα αφήνουμε τα φιλέτα σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά πριν τα μαγειρέψουμε. Μπορούμε να βράσουμε για λίγο τη μαρινάδα και να τη χρησιμοποιήσουμε μαρινάροντας τον ξιφία κατά τη διάρκεια του ψησίματος.