1
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
Για λουκάνικα
- 1/4 φλιτζανιού (60 ml) ελαιόλαδο
- 2-3 κουταλιές χυμό λεμονιού ή ξύδι βαλσάμικο
- 1-2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 3 κουταλάκια μαύρη ζάχαρη
- Λίγο αλάτι
- Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 4 κουταλιές φρέσκα βότανα της αρεσκείας μας ανάμεικτα, ψιλοκομμένα (πράσο, λεμονοθύμαρο, δενδρολίβανο, μαϊντανό, βασιλικό, κόλιανδρο, μέντα, ρίγανη ή μαντζουράνα)
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε καλά τα υλικά σε ένα σκεύος. Χαράσσουμε τα λουκάνικα, τα τοποθετούμε στη μαρινάδα, τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες ή ολόκληρη νύχτα. Ανά διαστήματα γυρίζουμε τα λουκάνικα. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε τύπο λουκάνικου. Το μείγμα είναι κατάλληλο για μαρινάρισμα κατά τη διάρκεια του ψησίματος.