0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
Για γαρίδες, φιλέτα ψαριού, τόνο, ξιφία, σολομό
- 1 φλιτζάνι (60 ml) πιπέρι σετσουάν ή κόκκους μαύρου πιπεριού
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1/3 φλιτζανιού (80 ml) χυμό λάιμ
- 1 κουταλιά αλάτι
- 1 κουταλάκι σησαμέλαιο
- 1/4 φλιτζανιού (60 ml) φυστικέλαιο
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε σε τηγάνι τους κόκκους πιπεριού ανακατεύοντας και προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια μέχρι να μαραθούν. Αλέθουμε ή λιώνουμε το μείγμα στο γουδί. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα σκεύος και προσθέτουμε το χυμό λάιμ, το αλάτι, τα σησαμέλαιο και το φυστικέλαιο και ανακατεύουμε. Μαρινάρουμε 1 κιλό φιλέτα ψαριού ή 1 κιλό ολόκληρες, ξεφλουδισμένες γαρίδες. Τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες. Αν χρησιμοποιήσουμε τόνο ή σολομό χρειαζόμαστε λιγότερη ώρα στο ψήσιμο.