0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 2 πορτοκάλια, το χυμό και τη φλούδα
- 1 λεμόνι, το χυμό και τη φλούδα
- 1 ½ φλιτζάνι λευκό κρασί ξηρό
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1/2 κουταλάκι κόλιανδρο
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 κουταλιά κανέλα
- 1 κουταλιά κόκκοι μαύρου πιπεριού σπασμένοι
- 1 κουταλάκι αλάτι χοντρό
- 1/4 φλιτζανιού μείγμα φρέσκων βοτάνων (φασκόμηλο, δενδρολίβανο, θυμάρι, μαϊντανός)
- 1/4 φλιτζανιού εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ προσθέτοντας σιγά σιγά το ελαιόλαδο. Διατηρείται 1 εβδομάδα σε αεροστεγές σκεύος στο ψυγείο. Μαρινάρουμε κοτόπουλο για 3-4 ώρες, χοιρινό για 4-6 ώρες και κρέας κυνηγιού (ελάφι) για 6-8 ώρες.