8
ΑΤΟΜΑ
15'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
45'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 2 φύλλα σφολιάτας
- 3 φλιτζάνια μανιτάρια
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1/2 φλιτζάνι καρύδια ψίχα τρίμα
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζάνι κρασί λευκό
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Σε τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι στο λάδι, προσθέτουμε τα μανιτάρια, τα καρύδια και το αλάτι, ανακατεύοντάς τα με ξύλινη κουτάλα ανά διαστήματα. Τα σβήνουμε με το κρασί και τα αφήνουμε να βράσουν. Τα κατεβάζουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο. Σε λαδωμένο ταψί στρώνουμε το ένα φύλλο αφήνοντας τις άκρες να προεξέχουν. Το λαδώνουμε, απλώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση με τα μανιτάρια και σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο. Λαδώνουμε την πίτα, γυρνάμε τις άκρες από το φύλλο που περισσεύουν προς τα μέσα και τη ραντίζουμε με ελάχιστο νερό. Χαράζουμε την επιφάνεια της πίτας με μαχαίρι και την ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 45 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει.