

4
ΑΤΟΜΑ
10'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
10'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Vegeterian
Συστατικά
- 12 μεγάλα μανιτάρια
- 1 κουταλιά ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1/4 φλιτζάνι ξεφλουδισμένα αμύγδαλα
- 1 σκελίδα σκόρδο, ξεφλουδισμένη,χοντροκομμένη
- 1 κουταλιά χυμό λεμονιού
- 3 κουταλιές κλωναράκια μαϊντανό
- 3 κουταλάκια ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι ή 1 κουταλάκι ξεραμένο θυμάρι
- 3 κουταλάκια φρέσκο δεντρολίβανο ή 1 κουταλάκι ξεραμένο δεντρολίβανο
- 1 κουταλιά χοντροκομμένα φρέσκα τσάιβς
- 1/2 κουταλάκι αλάτι
- 1/4 κουταλάκι μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Σωτάρουμε τα μανιτάρια με ελαιόλαδο αφού έχουμε αφαιρέσει τα κοτσάνια των μανιταριών. Προσθέστε το κρεμμύδι. Ψήστε το σε μέτρια φωτιά 2-3 λεπτά να ξανθύνει. Προσθέστε τα κοτσάνια και ψήστε τα 2 λεπτά να μαλακώσουν. Συνεχίστε να προσθέτετε αμύγδαλα,σκόρδο,χυμό λεμονιού,μαϊντανό,θυμάρι,δεντρολίβανο, τσαιβς, αλάτι,πιπέρι και κρέμα γάλακτος. Δουλέψτε τα 1/2 λεπτό να μέχρι να ενσωματοθούν τα υλικά αφήστε τα να βράσουν μέχρι να δέσει η σάλτσα και σερβίρεται.