4
ΑΤΟΜΑ
20'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
15'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 12 μεγάλα μανιτάρια portobello
- 1 κουταλιά ελαιόλαδο
- 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1/4 φλιτζάνι ξεφλουδισμένα αμύγδαλα
- 1 σκελίδα σκόρδο, ξεφλουδισμένη,χοντροκομμένη
- 1 κουταλιά χυμό λεμονιού
- 3 κουταλιές κλωναράκια μαϊντανό
- 3 κουταλάκια ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι ή 1 κουταλάκι ξεραμένο θυμάρι
- 3 κουταλάκια φρέσκο δεντρολίβανο ή 1 κουταλάκι ξεραμένο δεντρολίβανο
- 1 κουταλιά χοντροκομμένα φρέσκα τσάιβς
- 1/2 κουταλάκι αλάτι
- 1/4 κουταλάκι μαύρο πιπέρι
- 75 γρ. βούτυρο, κομμένο κομματάκια
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C. Αλείψτε με πινέλο ρηχό ταψί με λάδι ή λειωμένο βούτυρο. Αφαιρέστε και ψιλοκόψτε τα κοτσάνια των μανιταριών. Ζεστάνετε το λάδι σε μικρό σκεύος, προσθέστε το κρεμμύδι. Ψήστε το σε μέτρια φωτιά 2-3 λεπτά να ξανθύνει. Προσθέστε τα κοτσάνια. Ψήστε τα 2 λεπτά να μαλακώσουν. Κατεβάστε απ' τη φωτιά.Βάλτε αμύγδαλα,σκόρδο,χυμό λεμονιού,μαϊντανό,θυμάρι,δεντρολίβανο, τσαιβς, αλάτι,πιπέρι και βούτυρο σε πολυμίξερ. Δουλέψτε τα 1/2 λεπτό να γίνουν λεία.Βάλτε τα κεφάλι των μανιταριών στο ταψί. Γεμίστε τα με το μείγμα κρεμμυδιού και απλώστε τα ομοιόμορφα. Βάλτε από πάνω το μείγμα με τα αμύγδαλα και τα μυρωδικά.Βάλτε τα στο φούρνο 10-15 λεπτά να ψηθούν τα μανιτάρι και να λιώσει το βούτυρο.