4
ΑΤΟΜΑ
10'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
15'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Τήνος
Συστατικά
- 1000 γρ. Αρναθκιές (μανιτάρια του βουνού)
- 1 φλιτζάνι κρασί κόκκινο
- λάδι για τηγάνισμα
- αλάτι
- πιπέρι
- μαϊντανός
Εκτέλεση
Ξεπλένουμε τις αρναθκιές σε μπόλικο νερό για να φύγει το χώμα. Τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια, τις στύβουμε για να φύγει το νερό και τις ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο λάδι. Τις σκεπάζουμε με καπάκι και τις αφήνουμε σιγά-σιγά να βγάλουν το νερό τους, ταράζοντάς τες πότε-πότε. Μόλις εξατμιστεί το νερό είναι ψημένες. Τις σβήνουμε με κρασί και ρίχνουμε μαϊντανό, αλατοπίπερο.