2
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 1/2 κιλό μακαρόνια χοντρά
- 1/2 κιλό φέτα σκληρή σε κομματάκια
- 150 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
- 220 γρ. γάλα ή 100 εβαπορέ αδιάλυτο
- 5 αυγά
- 12 φύλλα κρούστας
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε τα μακαρόνια, τα σουρώνουμε και τα περιχύνουμε με καυτό βούτυρο. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε το γάλα, το τυρί και το ρίχνουμε στα μακαρόνια. Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος ή ταψί και στρώνουμε 7-8 φύλλα κρούστας, αλείφοντας το κάθε ένα με βούτυρο ή μαργαρίνη. Ρίχνουμε τα μακαρόνια, τα στρώνουμε καλά, γυρίζουμε τα φύλλα κρούστας που περισσεύουν και τα βουτυρώνουμε. Τοποθετούμε 4-5 φύλλα από πάνω, τα βουτυρώνουμε και με ένα μυτερό μαχαίρι χαράζουμε το τελευταίο φύλλο σε 4-5 λωρίδες. Ψήνουμε στους 180° C για μισή ώρα, ώσπου να ροδίσει. Το σερβίρουμε ζεστό, κόβοντας το σε κομμάτια.