Μακαρονάδα της ψαριάς

Μακαρονάδα της ψαριάς Μακαρονάδα της ψαριάς
2 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Σάμος

Συστατικά

  • 1 μικρό χταποδάκι
  • 2-3 καλαμαράκια
  • 8-10 γαρίδες (οποιουδήποτε μεγέθους)
  • 8-10 μύδια καθαρισμένα
  • 1 κονσέρβα τόνο σε νερό
  • 2 πράσινες πιπεριές σε ροδελίτσες
  • 1 κόκκινη (καυτερή) πιπεριά ολόκληρη
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
  • 2-3 ώριμες τομάτες ψιλοκομμένες
  • ελάχιστη ζάχαρη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 φλιτζάνι σαμιώτικο ελαιόλαδο
  • νερό
  • 6-7 σαμιώτικες ελιές καθαρισμένες, κομμένες στα 2
  • λίγη κάππαρη
  • φρεσκοκομμένο μαϊντανό
  • 1/2 φλιτζάνι λευκό ξηρό σαμιώτικο κρασί
  • 1 πακέτο μακαρόνια

Εκτέλεση

Βράζουμε σε καυτό νερό, όπου έχουμε ρίξει 1 κρεμμύδι ολόκληρο και καθαρισμένο,τα καλαμαράκια, το χταπόδι και στο τέλος τις γαρίδες. Κόβουμε το χταπόδι και τα καλαμαράκια σε κομμάτια και καθαρίζουμε το κέλυφος από τις γαρίδες, αφήνοντας τα κεφάλια. Σε ενα τηγάνι, σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές. Προσθέτουμε τις ντομάτες, την καυτερή πιπεριά, λίγο νερό, αλάτι, πιπέρι και ελάχιστη ζάχαρη. Μόλις πάρουν μια βράση, βάζουμε τα κομματάκια από το χταπόδι, τα καλαμαράκια, τα μύδια, τις γαρίδες, αφήνουμε να βράσουν για 10-15 λεπτά και σβήνουμε με κρασί. Προσθέτουμε τις ελιές, λίγη κάππαρη, τα κομματάκια τόνου και ανακατεύουμε ελαφρά.  Βράζουμε τα μακαρόνια. Σε μεγάλη πιατέλα σερβίρουμε τα μακαρόνια, περιχύνουμε με τη σάλτσα, ανακατεύουμε και γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε