0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 900 γρ. μάγουλα χοιρινά
- 1/3 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1/3 φλιτζάνι αλάτι
- 10 σπόροι μαύρου πιπεριού σπασμένοι
- 4 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι, τα φύλλα
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το αλάτι, τους σπόρους πιπεριού και το θυμάρι. Αλείφουμε καλά το κρέας με το μείγμα, το τοποθετούμε σε ένα σκεύος, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο για 5-6 μέρες. Αφαιρούμε το κρέας από το σκεύος και δένουμε ένα κομμάτι σπάγκο στη μέση κάθε κομματιού κρέατος. Αφήνουμε το κρέας να σιτέψει σε κρύο και χωρίς υγρασία μέρος για 3 εβδομάδες τουλάχιστον. Το κρέας πρέπει να είναι σκληρό και στεγνό με λίγη ελαστικότητα. Κόβουμε σε φέτες και χρησιμοποιούμε σαν μπέικον.