0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 2 κρόκοι αυγών
- 220 γρ. γάλα
- 200 γρ. νερό
- 7 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
- 2 κουταλάκια μουστάρδα
- λίγο λευκό πιπέρι
- 2 κουταλάκια ξίδι
- 80 γρ. λάδι
- 2-3 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
- 1 κουταλάκι αλάτι
Εκτέλεση
Βάλτε το γάλα και μισό νερό σε ένα κατσαρολάκι να ζεσταθεί. Στο υπόλοιπο νερό διαλύατε καλά το κορν φλάουερ και προσθέστε το σιγά σιγά στο γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πήξει και να γίνει μία κρέμα πολύ λεία. Αδειάστε το μίγμα σε ένα μπολ και αφήστε το να μισοκρυώσει.Ανακατέψτε τους κρόκους, τη μουστάρδα, το ξίδι, το αλάτι και το πιπέρι και χτυπήστε το καλά με ένα πιρούνι, μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά.Ρίξτε αυτό το μίγμα λίγο λίγο στη κρέμα, δουλεύοντας συνεχώς.Προσθέστε μετά εναλλάξ το λάδι (μία μία κουταλιά) και το λεμόνι και αφού ανακατέψετε τη μαγιονέζα πολύ καλά, την αφήνετε να κρυώσει, τη βάζετε στο ψυγείο και τη χρησιμοποιείτε όπου θέλετε.