Μαγική πουτίγκα σοκολάτας

Μαγική πουτίγκα σοκολάτας Μαγική πουτίγκα σοκολάτας
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1/4 φλιτζανιού βούτυρο και επιπλέον βούτυρο για τη φόρμα
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κουταλάκι κανέλα σκόνη
  • 5 κουταλιές κακάο σκόνη
  • 1 φλιτζάνι ανοιχτόχρωμη καστανή ζάχαρη
  • 2 φλιτζάνια γάλα κρεμ-φρες, γιαούρτι στραγγιστό ή παγωτό βανίλια, για σερβίρισμα

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 Βαθμούς. Ετοιμάζετε τη φόρμα. Βουτυρώνετε με το επιπλέον Βούτυρο ένα πυρίμαχο σκεύος χωρητικότητας 6 φλιτζανιών. Τοποθετείτε το σκεύος σε ταψί και το αφήνετε.Κοσκινίζετε το αλεύρι και την κανέλα σε μπολ, ρίχνετε 1 κουταλιά από το κακάο και ανακατεύετε καλά.Τοποθετείτε το Βούτυρο σε κατσαρόλα. Προσθέτετε 1/4 φλιτζανιού από τη ζάχαρη και 2/3 φλιτζανιού από το γάλα. Ζεσταίνετε σε σιγανή φωτιά χωρίς να αφήσετε το μείγμα να Βράσει, ανακατεύοντας πού και πού ώσπου να λιώσει το Βούτυρο και να διαλυθεί η ζάχαρη. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά.Ρίχνετε το μείγμα του αλευριού, ανακατεύοντας καλά. Αδειάζετε το μείγμα στο σκεύος και το απλώνετε ομοιόμορφα.Αναμειγνύετε σε μπολ την υπόλοιπη ζάχαρη και το κακάο και ρίχνετε το μείγμα στο μείγμα της πουτίγκας.Ρίχνετε το υπόλοιπο γάλα στπν πουτίγκα.Την ψήνετε για 45 με 50 λεπτά ή ώσπου να παραμένει σταθερή όταν την πιέζετε. Τη σερβίρετε ζεστή μαζί με την κρεμ-φρες, το γιαούρτι ή το παγωτό.




Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε