6
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 1 συκωταριά αρνιού μαζί με τα γλυκάδια
- 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 50 γρ.φλιτζανιού ρύζι γλασέ
- 2 αυγά
- 1 μαρούλι ψιλοκομμένο
- 500 γρ. σπανάκι
- χυμό από 1 λεμόνι
- αλάτι
- πιπέρι
- 240 ml ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Ρίχνουμε σε βραστό νερό τη συκωταριά και την αφήνουμε να ζεματιστεί για λίγο. Στραγγίζουμε την συκωταριά και την κόβουμε σε κομματάκια. Σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα κρεμμυδάκια, στο ελαιόλαδο μέχρι να μαραθούν χωρίς να πάρουν χρώμα. Ρίχνουμε τη συκωταριά και ανακατεύουμε προσθέτοντας το μαρούλι και το σπανάκι. Συμπληρώνουμε νερό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι, αλάτι, πιπέρι, τον άνηθο και βράζουμε για 10 λεπτά ακόμη. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό. Χτυπάμε τα αυγά και το λεμόνι, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε το αυγολέμονο στο φαγητό ανακατεύοντας γρήγορα.