Συστατικά
- 225 γρ. ζάχαρη άχνη
- 125 γρ. αμύγδαλο λευκό σκόνη
- 4 ασπράδια αυγών
- 25 γρ. ζάχαρη
- 1 πρέζα βανίλια
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια με τα 25 γρ. ζάχαρη μέχρι να φουσκώσουν και να σχηματιστεί μια σφικτή μαρέγκα. Ανακατεύουμε την άχνη με το αμύγδαλο και την βανίλια και τα ρίχνουμε στην μαρέγκα ανακατεύοντας πολύ απαλά με μια σπάτουλα. Με ένα μικρό κορνέ, χωρίς δοντάκια σχηματίζουμε πάνω σε λαδόκολλα που την έχουμε στρώσει μέσα στο ταψί του φούρνου στρογγυλά μπισκότα διαμέτρου 2,5 εκ. Αφήνουμε τα macarons για 15 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου για να πιάσουν μια κρούστα. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 10-12 λεπτά στους 180°C. Βγάζουμε από το φούρνο και ρίχνουμε κάτω από τη λαδόκολλα μισό ποτήρι νερό. Αφήνουμε 1-2 λεπτά, ξεκολλάμε με πολλή προσοχή τα macarons από τη λαδόκολλα και τα κολλάμε μεταξύ τους με πολύ λίγη κρέμα της αρεσκείας μας ή και μαρμελάδα.