8
ΑΤΟΜΑ
30'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
30'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Πήλιο
Συστατικά
- 64 κολοκυθοανθοί
- 500 γρ. κρεμμύδια
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό
- 1/2 ματσάκι άνηθο
- 1/2 ματσάκι δυόσμο
- 2 φλιτζάνια ρύζι γλασέ
- προαιρετικά λίγη φέτα τριμμένη
- 5 φλιτζάνια νερό
Εκτέλεση
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μας με λάδι ελιάς, προσθέτουμε το ρύζι, τα αρωματικά φυτά, τα γυρίζουμε δυο φορές και προσθέτουμε 2 φλιτζάνια ζεστό νερό, αλάτι και πιπέρι ώστε να μισοβράσει η σύβραση. Γεμίζουμε τα λουλούδια και τα τοποθετούμε με προσοχή σε πλατιά κατσαρόλα. Προσθέτουμε 3 φλιτζάνια ζεστό νερό, 1/2 φλιτζάνι λάδι, και βάζουμε από πάνω ένα αναποδογυρισμένο πιάτο. Τα σιγοβράζουμε για 20-30 λεπτά περίπου. Τα άνθη μας μπορούμε να τα γεμίσουμε και με κιμά, αντικαθιστώντας το 1 φλιτζάνι ρύζι με 1/2 κιλό κιμά.