Λουκουμάδες αχλαδιού με κανέλα

Λουκουμάδες αχλαδιού με κανέλα Λουκουμάδες αχλαδιού με κανέλα
1 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 3 ώριμα και σφιχτά αχλάδια, όπως τα Williams ή τα Cornice, ξεφλουδισμένα, χωρίς την καρδιά
  • 30 ml κουταλιές ψιλή ζάχαρη
  • 30 ml κουταλιές Κιρς σπορέλαιο, για τηγάνισμα
  • 50 γρ. φλιτζάνι μπισκότα αμαρέτι ή μπισκότα αμυγδάλου, ψιλοκοπανισμένα

Για το χυλό:

  • 75 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1,5 ml αλάτι
  • 1,5 ml  κανέλα σε σκόνη
  • 60 ml γάλα
  • 2 αβγά, χωριστά τους κρόκους από τα ασπράδια
  • 45 ml νερό

Για το σερβίρισμα:

  • 30 ml ψιλή ζάχαρη
  • 1,5 ml κανέλα σε σκόνη
  • σαντιγί

Εκτέλεση

Κόβουμε τα αχλάδια στα τέσσερα, τα ρίχνουμε στη ζάχαρη μαζί με το Κιρς και ανακατεύουμε. Αφήνουμε το μείγμα για 15 λεπτά και ετοιμάζουμε το χυλό. Κοσκινίζουμε σε μεγάλο μπολ το αλεύρι, το αλάτι και την κανέλα. Προσθέτουμε το γάλα, τους κρόκους, το νερό, και χτυπάμε το μείγμα ώσπου να γίνει ομοιόμορφο. Αφήνουμε το χυλό να σταθεί για 10 λεπτά. Χτυπάμε τα ασπράδια σε καθαρό μπολ ώσπου να γίνουν μαρέγκα και την αναμειγνύουμε με το χυλό. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150 βαθμούς Κελσίου. Σε μια βαθιά ανοξείδωτη κατσαρόλα ύψους 7,5 εκ. ζεσταίνουμε το λάδι στους 185 βαθμούς ή ώσπου ένας κύβος ψωμιού να ροδίζει σε 45 δευτερόλεπτα. Πασπαλίζουμε ένα κομμάτι αχλαδιού με τα ψιλοκοπανισμένα μπισκότα αμαρέτι, το βυθίζουμε στο χυλό και το ρίχνουμε στην κατστσαρόλα με το λάδι. Επαναλαμβάνουμε το ίδιο με τα υπόλοιπα κομμάτια, προσέχοντας να μη ρίξουμε πολλά μαζί στην κατσαρόλα. Τηγάνιζουμε τους λουκουμάδες ώσπου να χρυσίσουν. Τους αφήνουμε να στραγγίσουν σε χαρτί κουζίνας και τους διατηρούμε στο φούρνο ζεστούς. Αναμειγνύουμε τη ζάχαρη με την κανέλα και πασπαλίζουμε τους λουκουμάδες. Ραντίζουμε τη σαντιγί με λίγο από το μείγμα της κανελας και συνοδεύουμε τους λουκουμάδες.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε