20
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 5 κιλά χοιρινό κρέας αλεσμένο
- 1 κιλό χοιρινό λίπος αλεσμένο
- έντερα χοιρινά
- 100 γρ. μαραθόσποροι
- 1/2 λίτρο κόκκινο κρασί ξηρό
- 60 γρ. αλάτι
- 10 γρ. πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα έντερα. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μαζί. Το μείγμα πρέπει να είναι αφράτο. Δένουμε την άκρη του κάθε εντέρου και το γεμίζουμε με τον κιμά. Παράλληλα τρυπάμε με οδοντογλυφίδα πού και πού το έντερο για να φεύγει ο αέρας που εγκλωβίζεται. Δένουμε κατά δίπλες το λουκάνικο και το κρεμάμε σε βέργα.Τα καπνίζουμε και τα κρεμάμε σε αέρα για 3-4 μέρες περίπου.