5
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Βαθυλακκος Κοζάνης
Συστατικά
- 2 1/2 κιλά κιμά μοσχαρίσιο *
- 3 κιλά κιμά χοιρινό *
- 1 κιλό λίπος *
* τα υλικά αυτά αλεθονται μαζί
- 4-5 κουταλιές αλάτι
- 1 κουταλιά μπούκοβό
- 1 κοφτή κουταλιά μαύρο πιπέρι
- 2 1/2 - 3 κουταλιές κύμινο
- 6-7 κουταλιές γλυκό κόκκινο πιπέρι
- 1 κουταλιά μοσχοπίπερο
- λίγο κρασί
Εκτέλεση
Βάζετε σε ευρύχωρη λεκάνη όλα τα υλικά και τα ζυμώνετε να ενωθούν καλά. Στη διάρκεια του ζυμώματος, βουτάτε διαρκώς τα χέρια σας σε κρασί, πράγμα που βοηθάει να γίνει το μείγμα ελαφρά μελάτο. Τότε είναι έτοιμο.
Τηγανιστέ ένα μικρό κομμάτι πριν γεμίσετε τα έντερα, για να βεβαιωθείτε ότι το αλάτι και τα αρώματα είναι όπως πρέπει. Μετά γεμίζετε τα έντερα, δένετε και κόβετε τα λουκάνικα σε μάκρος 30 εκατοστά περίπου το καθένα.