Λιοπιτα

Λιοπιτα Λιοπιτα
4 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Ικαρία

Συστατικά

  • 50 ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσια
  • τυρί (όχι φέτα)
  • 1 αυγό

Για τη ζύμη:

  • 1 κιλό αλεύρι
  • λίγο προζύμι ή ξηρή μαγιά (1 φακελάκι)
  • 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό
  • λίγο αλάτι

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε τη μαγιά, το αλεύρι, το αλάτι και το χλιαρό νερό. Τα ζυμώνουμε καλά και κάνουμε μία μαλακή ζύμη την οποία την αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα περίπου. Κατόπιν, χωρίζουμε το ζυμάρι σε μικρά κομμάτια και ανοίγουμε φύλλα. Βάζουμε τρεις ελιές σε κάθε φύλλο και τυρί όσο θέλουμε, τυλίγουμε ρολό, ενώνουμε τις άκρες, αλείφουμε με αυγό και τα βάζουμε σε ταψάκι καλά λαδωμένο. Ψήνουμε στο φούρνο για 20 περίπου λεπτά.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε