0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 1 κιλό βύσσινα
- 1 κιλό ζάχαρη
- 50 γρ. γαρίφαλα
- 2 ξυλάκια κανέλα
- 300 γρ. καθαρό οινόπνευμα
Εκτέλεση
Αφαιρούμε τα κοτσάνια και πλένουμε τα βύσσινα. Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε γυάλινο Βάζο μαζί με τη ζάχαρη. Ρίχνουμε μέσα ένα «πουγκί» από γάζα με την κανέλα και τα γαρίφαλα. Αφήνουμε το βάζο εκτεθειμένο στον ήλιο για 1 μήνα περίπου, για να λιώσει η ζάχαρη. Τότε αφαιρούμε το «πουγκί» και ρίχνουμε 1 ποτήρι καθαρό οινόπνευμα. Μετά από 3 εβδομάδες το φιλτράρουμε και το ηδύποτο είναι έτοιμο για κατανάλωση.