0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
Για ένα πρόσφορο :
- 4 φλυτζάνια αλεύρι
- 1/2 φλυτζάνι προζύμι
- αλάτι
- χλιαρό νερό
Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε το αλεύρι δύο φορές σε λεκάνη. Ανοίγουμε στο κέντρο μια λακκουβίτσα και ρίχνουμε μέσα το διαλυμένο προζύμι, το αλάτι και το νερό. Ζυμώνουμε καλά τα υλικά για αρκετή ώρα. Η ζύμη που προορίζεται για πρόσφορο πρέπει να είναι ελαφρώς σκληρή. Αφήνουμε τη ζύμη σε ζεστό μέρος να φουσκώσει. Μόλις φουσκώσει, την ξαναζυμώνουμε και φτιάχνουμε ένα στρογγυλό ψωμάκι. Πατάμε τη σφραγίδα στο πάνω μέρος του ψωμιού να αποτυπωθεί καθαρά το σχήμα. Αφήνουμε το πρόσφορο να «ξεκουραστεί» και να φουσκώσει και στη συνέχεια το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30-40 λεπτά στην αρχή στους 220°C και στη συνέχεια στους 200°C.