2
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- Λαζάνια
- 250 γρ. βρασμένα και αποφλοιωμένα κάστανα
- 1 1/2 κούπα ζάχαρη
- 1 κουταλιά ξυδιού από κόκκους καφέ
- 2 1/2 κούπες κρέμα
- 1/2 κούπα χτυπημένη κρέμα
- 2 κούπες σάλτσας πικρής σοκολάτας
- 1 κούπα σάλτας λευκής σοκολάτας
- 4 κουταλιές σκόνης μόκας
- 2 κουταλιές λικέρ μόκας
Εκτέλεση
Βράζουμε τα λαζάνια. Κάνουμε πουρέ με τα κάστανα, 3 1/2 κουταλιές ζάχαρη, ξύδι, 3 κουταλιές κρέμας και προσθέτουμε την χτυπημένη κρέμα, αναμειγνίοντάς την, μέχρι να γίνει κρεμώδες. Την αφήνουμε να καθίσει. Διαλύουμε τις σάλτσες σοκολάτας σε νερό, απλώνουμε ένα λεπτό στρώμα στη λαδωμένη λαδόκολλα, αφήνουμε να κρυώσουν και κόβουμε κρίκους με ένα κόφτη ζύμης. Για να φτιάξουμε την σάλτσα καπουτσίνο, σιγοβράζουμε την υπόλοιπη κρέμα, την ζάχαρη, την σκόνη μόκας και το λικέρ για 10 λεπτά. Στρώνουμε τα λαζάνια και βάζουμε εναλλάξ στρώσεις σοκολάτας και μους κάστανου. Γαρνίρουμε με φρέσκα βατόμουρα και μέντα.