

0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 500 γρ. μακαρόνια λαζάνια
- 150 γρ. τυρί τριμμένο
- 3 κουτ. σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη
- 1 κιλό σπανάκι καθαρισμένο
- 2 κουτ. σούπας βούτυρο λιωμένο
- 250 γρ. φέτα σκληρή σε κομματάκια
- 4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 2 κουτ. σούπας μαϊντανός
- άνηθος ψιλοκομμένος
- 2 αυγά
- 100 γρ. γάλα
- 1 δόση μπεσαμέλ ελαφριά
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Ζεματίζουμε το σπανάκι για 5 λεπτά σε αλατισμένο νερό που βράζει, το στραγγίζουμε καλά και το ψιλοκόβουμε.
- Τοποθετουμε το σπανάκι σε ένα μπολ και προσθέτουμε τη φέτα, τα αυγά, το γάλα, τα κρεμμυδάκια και τα μυρωδικά.
- Περιχύνουμε με βούτυρο και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ.
- Βράζουμε τα λαζάνια σε αλατισμένο νερό και μόλις μισοβράσουν, τα στραγγίζουμε, τα πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί και τα διατηρούμε ζεστά.
- Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος, ρίχνουμε τα μισά λαζάνια, το μισό σπανάκι, μετά τα άλλα μισά λαζάνια και τέλος το υπόλοιπο σπανάκι.
- Τα περιχύνουμε με τη μπεσαμέλ, τα πασπαλίζουμε με λίγο τυρί και ψήνουμε στους 180°C για 3/4-1 ώρα περίπου.
- Σερβίρεται ζεστό, αφού το αφήσουμε εκτός φούρνου για ένα τέταρτο της ώρας περίπου.