Λαχματζούν

Λαχματζούν Λαχματζούν
8 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Αρμενία

Συστατικά

Για τη ζύμη:

  • 500 γρ. αλεύρι
  • χλιαρό νερό
  • 30 γρ. μαγιά
  • λίγο αλάτι
  • ελαιόλαδο

Για τη γέμιση:

  • 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο (περασμένο 2 φορές απο τη μηχανή του κιμά)
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 3 πιπεριές ψιλοκομμένες (εάν θέλουμε καυτερές)
  • 2 ντομάτες ώριμες πολτοποιημένες
  • 1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • λίγο κύμινο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Για τη ζύμη:

Ρίχνουμε το αλεύρι σε ένα σκεύος, ανοίγουμε μια λακουβίτσα στο κέντρο, ρίχνουμε το νερό, το αλάτι, λίγο λάδι, τη μαγιά διαλυμένη σε λίγο χλιαρό νερό και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιόμορφη μαλακή ζύμη. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 8 ίσες μπάλες και τις αφήνουμε σε ζεστό μέρος, να φουσκώσουν.

Για τη γέμιση:

Σοτάτουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τις πιπεριές μέχρι να μαραθούν χωρίς να πάρουν χρώμα και προσθέτουμε τον κιμά, την ντομάτα, το κύμινο, το αλάτι, το πιπέρι και τον μαιντανό.

Ανοίγουμε μια-μια τις μπάλες της ζύμης με τον πλάστη σχηματίζοντας μεγάλες στρογγυλές πίτες. Απλώνουμε στις πίτες μια λεπτή στρώση γέμισης και τις τοποθετούμε σε λαδωμένη λαμαρίνα. Ψήνουμε στους 270οC στην κάτω θέση του φούρνου. Μόλις ψηθούν, σερβίρουμε γαρνίροντας με λεπτές φέτες ντομάτας, και μισό λεμόνι.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε