8
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 1 λαγό 2 -2 1/2 κιλά σε μερίδες
- 2 κιλά κρεμμυδάκια για στιφάδο καθαρισμένα
- 1 κιλό ντομάτες ώριμες πολτοποιημένες
- 2 κουταλιές ζάχαρη
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- ξίδι
Για τη μαρινάδα: - 100 ml ελαιόλαδο
- 1 φλιτζανάκι ξίδι
- 1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
- 2 φύλλα δάφνη
- 3-4 κόκκους μπαχάρι
- 8 κόκκους μαύρο πιπέρι
- 2-3 σκελίδες σκόρδου πολτοποιημένες
Εκτέλεση
Πλένουμε το λαγό πολύ καλά και τον τοποθετούμε σε ένα βαθύ σκέυος. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας και τον περιχύνουμε. Σκεπάζουμε το σκέυος και το βάζουμε για 24 ώρες στο ψυγείο. Στραγγίζουμε τον λαγό και τον σοτάρουμε στο λάδι μέχρι να πάρει ελαφρώς χρώμα. Σουρώνουμε τη μαρινάδα και την προσθέτουμε στο λαγό. Μολις πάρει μερικές βράσει προσθέτουμε την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη και αφήνουμε να βράσουν για 45 λεπτά. Ρίχνουμε στη συνέχεια τα κρεμμυδάκια σοταρισμένα και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να μαλακώσει το κρέας.