Συστατικά
- 1 λαγός καθαρισμένος, κομματιασμένος
- 1 ποτήρι βούτυρο γάλακτος κατσικίσιο ή ανάμεικτο με πρόβειο
- 1 1/2 ποτήρι αλεύρι χωριάτικο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κεφάλι σκόρδο καθαρισμένο
- 4-8 κουταλιές ξιδι
- 250 γρ. καρύδια κοπανισμένα
Εκτέλεση
Βράζουμε τον λαγό και λίγο πριν να βράσει τελείως αλατίζουμε. Όταν είναι βρασμένος ο λαγός, τον βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τον τοποθετούμε σε πιατέλα, φροντίζοντας να τον κρατάμε ζεστό. Σουρώνουμε τον ζωμό του και το διατηρούμε καυτό. Βάζουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι με βαρύ πάτο και μόλις κάψει ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε αδιάκοπα να ψηθεί και να ροδίσει, αλλά να μην κολλήσει. Όταν είναι έτοιμο, σβήνουμε με το ζουμί του λαγού. Χτυπάμε το μείγμα ζωηρά με το σύρμα για να μην κάνει χοντράδες το αλεύρι. Προσθέτουμε όσο ζωμό χρειάζεται για να έχουμε μια σάλτσα πηχτή που να ρέει από το κουτάλι, αλλά να μην είναι στερεή. Αλατοπιπερώνουμε καλά. Σε γουδί χτυπάμε το σκόρδο με λίγο αλάτι, ξίδι και, τέλος, προσθέτουμε και τα καρύδια. Αδειάζουμε το μείγμα σκόρδου σε ένα μπολάκι. Σερβίρουμε σε πιάτο τα κομμάτια του λαγού με τη σάλτσα βουτύρου και λίγο μείγμα σκόρδου.