Λαχανοσαρμάδες

Λαχανοσαρμάδες Λαχανοσαρμάδες
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1 λάχανο
  • 700 γρ. χοιρινό κιμά
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. ρύζι
  • 240 γρ. λάδι
  • λίγο βούτυρο
  • 1 λεμόνι
  • πιπέρι  μαύρο
  • μαϊντανός
  • δυόσμος
  • αλάτι

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε το λάχανο μέχρι να μαλακώσει.
  2. Αναμιγνύουμε τον κιμά  με το πιπέρι, το αλάτι, το μαίντανό, το κρεμμύδι και το δυόσμο.
  3. Προσθέτουμε το λάδι και το ρύζι και ανακατεύουμε καλά.
  4. Βάζουμε σε κάθε φύλλο του λάχανου μια κουταλιά γέμιση και το τυλίγουμε σφιχτά.
  5. Τοποθετούμε τα γιαπράκια σε κατσαρόλα το ένα δίπλα στο άλλο.
  6. Ρίχνουμε το αλάτι, δυο κομμάτια βούτυρο και νερό ίσα να τα σκεπάζει.
  7. Τοποθετούμε πάνω τους ένα πιάτο για να μην ανοίξουν και τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 45 λεπτά περίπου.

Τα σερβίρουμε με αυγολέμονο ή γιαούρτι

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε