0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 1 λάχανο
- 700 γρ. χοιρινό κιμά
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 200 γρ. ρύζι
- 240 γρ. λάδι
- λίγο βούτυρο
- 1 λεμόνι
- πιπέρι μαύρο
- μαϊντανός
- δυόσμος
- αλάτι
Εκτέλεση
- Βράζουμε το λάχανο μέχρι να μαλακώσει.
- Αναμιγνύουμε τον κιμά με το πιπέρι, το αλάτι, το μαίντανό, το κρεμμύδι και το δυόσμο.
- Προσθέτουμε το λάδι και το ρύζι και ανακατεύουμε καλά.
- Βάζουμε σε κάθε φύλλο του λάχανου μια κουταλιά γέμιση και το τυλίγουμε σφιχτά.
- Τοποθετούμε τα γιαπράκια σε κατσαρόλα το ένα δίπλα στο άλλο.
- Ρίχνουμε το αλάτι, δυο κομμάτια βούτυρο και νερό ίσα να τα σκεπάζει.
- Τοποθετούμε πάνω τους ένα πιάτο για να μην ανοίξουν και τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 45 λεπτά περίπου.
Τα σερβίρουμε με αυγολέμονο ή γιαούρτι