3
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Θεσπρωτία
Συστατικά
- 3 lit γάλα γιδίσο πλήρες
- 1 φλιτζάνι γιαούρτι
- 2-3 στάλες πυτιά
Εκτέλεση
Βράζουμε το γάλα και το αφήνουμε μέσα στην κατσαρόλα να γίνει χλιαρό. Παίρνουμε το σπόρο, δηλαδή λίγο γιαούρτι, το ανακατεύουμε με ελάχιστη πυτιά και το ρίχνουμε στο χλιαρό γάλα. Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να πήξει. Γίνεται τόσο πηχτό, που στέκεται όρθιο το κουτάλι μέσα. Πρέπει όμως να προσέξουμε την πυτιά γιατί, αν βάλουμε πολλή, αφήνει νερά, γίνεται σαν τυρί.