Ξινή κρέμα με χορταρικά για ψητό βοδινό

Ξινή κρέμα με χορταρικά για ψητό βοδινό Ξινή κρέμα με χορταρικά για ψητό βοδινό
3 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 650 γρ. ψητό βοδινό
  • 10 κουταλιές της σούπας λάδι για ψήσιμο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 βρασμένο αυγό σφιχτό σε κύβους
  • 1 3/4 φλιτζάνια ξινή κρέμα
  • 4 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
  • 6-8 κουταλιές της σούπας χυμό πίκλας
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
  • 1 πίκλα σε λεπτά κομμάτια
  • 1 ξεφλουδισμένο φρέσκο κρεμμυδάκι σε λεπτά κομμάτια
  • 1 ξεφλουδισμένη σκελίδα σκόρδου σε λεπτά κομμάτια
  • 2 κουταλιές της σούπας κάπαρη σε λεπτά κομμάτια
  • 2 φιλέτα αντζούγιας πλυμένα, σε λεπτά κομμάτια
  • 2 κουταλιές της σούπας καυτερή μουστάρδα
  • 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα χορταρικά (μαϊντανός, άνηθος, πράσο, ρόκα) ψιλοκομμένα

Εκτέλεση

Πλένουμε, στεγνώνουμε το κρέας και απλώνουμε σε ένα ταψί την παχιά πλευρά από κάτω. Ζεσταίνουμε το λάδι για ψήσιμο και το ρίχνουμε πάνω από το κρέας. Το αφήνουμε να σιγοβράσει σε μέτρια θερμοκρασία για 50-60 λεπτά. Καρυκεύουμε το ψητό βοδινό με αλάτι και πιπέρι και το αφήνουμε να κρυώσει. Ανακατεύουμε τη ξινή κρέμα με μαγιονέζα, χυμό πίκλας και μέλι μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το αυγό, την πίκλα, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το σκόρδο, την κάπαρη,  τα φιλέτα αντζούγιας, την μουστάρδα, τα χορταρικά και ανακατεύουμε. Αλατοπιπερώνουμε. Αν επιθυμούμε, προσθέτουμε κι άλλο χυμό πίκλας στο μίγμα. Κόβουμε σε φέτες το κρύο ψητό βοδινό με ένα κοφτερό μαχαίρι ή το ειδικό εργαλείο για κόψιμο κρέατος. Βάζουμε δίπλα την ξινή κρέμα χορταρικών. Οι τραγανές τηγανητές πατάτες ταιριάζουν με αυτό το γεύμα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε