Ξιφίας ψητός με δενδρολίβανο

Ξιφίας ψητός με δενδρολίβανο Ξιφίας ψητός με δενδρολίβανο
4 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 4 φιλέτα ξιφία, 200 γρ. το καθένα
  • 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 κουταλάκια φρέσκο δενδρολίβανο ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές χυμό λεμονιού
  • 1 κουταλιά εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 1/4 κουταλάκι αλάτι
  • μαύρο πιπέρι
  • 4 φέτες λεμονιού

Εκτέλεση

Αλατοπιπερώνουμε το ψάρι. Ανακατεύουμε το κρασί με το σκόρδο και 1 κουταλάκι δενδρολίβανο και προσθέτουμε το ψάρι. Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να μαριναριστεί για 2 ώρες στο ψυγείο. Στεγνώνουμε το ψάρι από τη μαρινάδα, το αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και το ψήνουμε για 10 λεπτά στο γκριλ και από τις δύο πλευρές. Ανακατεύουμε τη 1 κουταλιά ελαιόλαδο με το χυμό λεμονιού και το υπόλοιπο δενδρολίβανο, περιχύνουμε το ψάρι και γαρνίρουμε με τις φέτες λεμονιού.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε