4
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 4 φιλέτα ξιφία, 200 γρ. το καθένα
- 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 2 κουταλάκια φρέσκο δενδρολίβανο ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές χυμό λεμονιού
- 1 κουταλιά εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
- 1/4 κουταλάκι αλάτι
- μαύρο πιπέρι
- 4 φέτες λεμονιού
Εκτέλεση
Αλατοπιπερώνουμε το ψάρι. Ανακατεύουμε το κρασί με το σκόρδο και 1 κουταλάκι δενδρολίβανο και προσθέτουμε το ψάρι. Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να μαριναριστεί για 2 ώρες στο ψυγείο. Στεγνώνουμε το ψάρι από τη μαρινάδα, το αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και το ψήνουμε για 10 λεπτά στο γκριλ και από τις δύο πλευρές. Ανακατεύουμε τη 1 κουταλιά ελαιόλαδο με το χυμό λεμονιού και το υπόλοιπο δενδρολίβανο, περιχύνουμε το ψάρι και γαρνίρουμε με τις φέτες λεμονιού.