Ξιφίας με σάλτσα βουτύρου με ελιές και κάπαρη

Ξιφίας με σάλτσα βουτύρου με ελιές και κάπαρη Ξιφίας με σάλτσα βουτύρου με ελιές και κάπαρη
4 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1 κιλό φιλέτα ξιφία
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 150 γρ. ροδέλες μαύρης ελιάς
  • 4 κουταλιές κάπαρη
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 4 κουταλιές φρέσκο αγελαδινό βούτυρο
  • λίγο χυμό λεμονιού
  • 4 πρέζες μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά το ψάρι και το αλατοπιπερώνουμε. Το σοτάρουμε στο λάδι και από τις δύο πλευρές μέχρι να ψηθεί. Σε άλλο τηγάνι λειώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή θερμοκρασία, προσθέτουμε τις ελιές, την κάπαρη, το σκόρδο και σβήνουμε με το χυμό λεμονιού. Σερβίρουμε τον ξιφία με τη σάλτσα και τον μαιντανό.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε