0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Μικρά Ασία
Συστατικά
Για το φύλλο:
- 200 γρ. αλεύρι
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κουταλάκι λάδι
Αριανη:
- 1/2 κιλό γιαούρτι
- 500 ml παγωμένο νερό
- αλάτι
- 4 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
Εκτέλεση
Ανοίγουμε ένα φύλλο και το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια, όχι πολύ μικρά. Τα αφήνουμε λίγο να σταθούν, ώστα να ξεραθούν ελαφρά. Ζεματίζουμε τα κομμάτια του φύλλου σε βραστό αλατισμένο νερό προσεκτικά, για να μην παραβράσουν. Τα στραγγίζουμε και τα βρέχουμε με αρκετό κρύο νερό. Ετοιμάζουμε το αριάνι χτυπώντας το γιαούρτι με το παγωμένο νερό, προσθέτουμε το αλάτι, το σκόρδο και ρίχνουμε μέσα τα κομμάτια του φύλλου.