3
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 6 άψητα φουά γκρα, περίπου 70 γρ. το καθένα
- 200 γρ. κολοκύθα σε κύβους
- 2 καρότα σε κύβους
- 1/2 ανανά σε κύβους
- 1 μήλο σε κύβους
- 1 αχλάδι σε κύβους
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 20 γρ. σταφίδες
- 1 κουταλάκι σπόροι μαύρου πιπεριού
- 1 κουταλάκι κεδρόμηλα
- 1 πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη
- 100 γρ. ζάχαρη
- 100ml ξύδι από λευκό κρασί
Εκτέλεση
Κόβουμε το φουά γκρα σε φέτες και το ψήνουμε για 3 λεπτά στο γκριλ και από τις δύο πλευρές. Βράζουμε το ξύδι με τη ζάχαρη και προσθέτουμε ένα ένα όλα τα υπόλοιπα υλικά. Βράζουμε όλα τα υλικά για 1 ½ ώρα. Σερβίρουμε το φουά γκρα, σε φέτες μαζί με τη σως.