Κρύα σοκολάτα με κρέμα καρύδας

Κρύα σοκολάτα με κρέμα καρύδας Κρύα σοκολάτα με κρέμα καρύδας
4 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 400 γρ. ή 2 φλιτζάνια ανοιχτόχρωμη καστανή ζάχαρη
  • 1 μπαστουνάκι βανίλιας
  • 300 ml ή 1 1/4 φλιτζάνι βραστό νερό
  • 85 γρ.  ή 3/4 φλιτζάνι κακάο σκόνη
  • 60 ml μαύρο ρούμι
  • 125 ml ή ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 90 ml ή  1/3 φλιτζάνι κρέμα καρύδας
  • 500 ml ή 2 φλιτζάνια θρυμματισμένο πάγο
  • Καβουρδισμένη καρύδα, σε νιφάδες

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε τη ζάχαρη, το μπαστουνάκι βανίλιας και το νερό σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά. Όταν το μείγμα αρχίσει να βράζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράσει 5 λεπτά. Κοσκινίζουμε το κακάο σε ένα μικρό μπολ. Αποσύρουμε το σιρόπι από τη φωτιά και περιχύνουμε το κακάο με αρκετό από αυτό ώσπου να δημιουργηθεί μια πηχτή μάζα. Ανακατεύουμε καλά, μέχρι να διαλυθούν οι σβόλοι. Στη συνέχεια, προσθέτουμε αργά το υπόλοιπο σιρόπι, συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Διατηρούμε το μπαστουνάκι βανίλιας ολόκληρο μέσα στο μείγμα και το αφήνουμε να κρυώσει. Στραγγίζουμε το σιρόπι, όταν κρυώσει εντελώς. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την κρέμα καρύδας σε ένα μπολ, ώσπου να γίνουν ένα αφράτο μείγμα. Μοιράζουμε τον θρυμματισμένο πάγο σε τέσσερα ψηλά ποτήρια. Προσθέτουμε από ? ρούμι στο καθένα. Στη συνέχεια, μοιράζουμε το σιρόπι σοκολάτας και γαρνίρουμε με κουταλιές κρέμας καρύδας. Τέλος, σκορπίζουμε καβουρδισμένη καρύδα σε κάθε ποτήρι, και σερβίρουμε.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε