2
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 500 γρ. βραστός βακαλάος ψιλοκομμένος
- 200 γρ. μπεσαμέλ σφιχτή
- 150 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
- 2 κρόκοι αυγών
- φρυγανιά τριμμένη
- 2 πρέζες μαϊντανό
- 2 ασπράδια αυγών για το πανάρισμα
- λάδι για τηγάνισμα
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε καλά το ψάρι με τους κρόκους, το τυρί, την μπεσαμέλ, τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και τα αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο. Πλάθουμε το μείγμα σε σχήμα κυλινδρικό ή στρόγγυλο. Βουτάμε τις κροκέτες μία μία στο ασπράδι που έχουμε χτυπήσει με λίγο νερό και μετά στην τριμμένη φρυγανιά. Τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και τις σερβίρουμε ζεστές με λεμόνι.