4
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 2 φλιτζάνια μυαλά βρασμένα, ψιλοκομμένα
- 1 φλιτζάνι τσαγιού σφιχτή μπεσαμέλ
- 150 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
- 2 κρόκοι αυγών (τα ασπράδια για το πανάρισμα)
- 1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
- λίγη φρυγανιά τριμμένη
- ελαιόλαδο
- νερό
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Τοποθετούμε τα μυαλά σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε την μπεσαμέλ, το τυρί, τους κρόκους, το μαϊντανό, το αλάτι, το πιπέρι, ζυμώνουμε και με ελαφρά βουτυρωμένα χέρια πλάθουμε κροκέτες σε σχήμα κυλίνδρου ή στρογγυλές. Χτυπάμε το ασπράδι με λίγο νερό. Βουτάμε τις κροκέτες μία-μία στην φρυγανιά, μετά στο ασπράδι και μετά πάλι στην φρυγανιά. Τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο, μέχρι να ροδίσουν, τις βγάζουμε και τις αφήνουμε να στραγγίσουν επάνω σε απορροφητικό χαρτί. Σερβίρονται ζεστές.