Κριτσίνια αλμυρά

Κριτσίνια αλμυρά Κριτσίνια αλμυρά
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 800 γρ. αλεύρι 55%
  • 25 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 350 γρ. γάλα
  • 30 γρ. αλάτι
  • 10 γρ. αμμωνία
  • άρωμα βανίλιας

Εκτέλεση

Σε μια λεκάνη τοποθετούμε την ζάχαρη, το βούτυρο ή την μαργαρίνη, το γάλα, το αλάτι, την αμμωνία, το άρωμα βανίλιας, το αλεύρι και ζυμώνουμε. Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει. Έπειτα, κόβουμε την ζύμη σε πάχος ενός μολυβιού, μήκους 10-12 εκ. και αλείφουμε με χτυπημένο αυγό. Ψήνουμεστους 240 βαθμούς Κελσίου για 8-10 λεπτά.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε