0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 800 γρ. αλεύρι 55%
- 25 γρ. ζάχαρη
- 200 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
- 350 γρ. γάλα
- 30 γρ. αλάτι
- 10 γρ. αμμωνία
- άρωμα βανίλιας
Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη τοποθετούμε την ζάχαρη, το βούτυρο ή την μαργαρίνη, το γάλα, το αλάτι, την αμμωνία, το άρωμα βανίλιας, το αλεύρι και ζυμώνουμε. Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει. Έπειτα, κόβουμε την ζύμη σε πάχος ενός μολυβιού, μήκους 10-12 εκ. και αλείφουμε με χτυπημένο αυγό. Ψήνουμεστους 240 βαθμούς Κελσίου για 8-10 λεπτά.