0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Λίμνη Πλαστήρα
Συστατικά
- 1 κιλό κρεμμυδάκια στιφάδου
- 1 κεφάλι σκόρδα με το φλούδι τους
- 3/4 απο το ποτήρι του κρασιού ξίδι
- 1 ποτήρι κρασιού κόκκινο κρασί
- 1 κλωναράκι δεντρολίβανο
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 καλή κουταλιά πελτέ ντομάτας
- 1 κοφτό κουταλάκι πιπέρι μαύρο
- 1 κουταλάκι κόκκους μπαχάρι
- Αλατάκι
- 300 γρ. ξερά δαμάσκηνα
Εκτέλεση
Βάζετε όλα τα υλικά μαζί εκτός από τα δαμάσκηνα σε κατσαρόλα και τα τοποθετείτε σε χαμηλή φωτιά, σκεπασμένα, να γίνουν. Στην αρχή μη βάλετε νερό γιατί έχει αρκετά υγρά, και θα βγάλουν κάμποσα και τα κρεμμυδάκια. Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο βραστό νερό στη διάρκεια του μαγειρέματος. Δεν πρέπει όμως να μαγειρευτούν πολύ και να διαλυθούν· είναι πιο ωραία όταν κρατούν το σχήμα τους.
Στο τελευταίο δεκάλεπτο προσθέτετε τα δαμάσκηνα.
Αφήνετε το φαγάκι αυτό 1 ώρα περίπου σκεπασμένο πριν το σερβίρετε.