Κρέμα σπαραγγιών με φιλέτο βοδινού

Κρέμα σπαραγγιών με φιλέτο βοδινού Κρέμα σπαραγγιών με φιλέτο βοδινού
4 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 900 γρ. άσπρα σπαράγγια
  • αλάτι
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 4 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 ματσάκι κρεμμύδια σε λεπτά κομμάτια
  • 200 γρ. μανιτάρια κομμένα στα τέσσερα
  • 3 ντομάτες
  • 4 φέτες φιλέτο βοδινού 150 γρ. η καθεμιά
  • 1 κουταλιά της σούπας λίπος για ψήσιμο

Εκτέλεση

Ξεφλουδίζουμε τα σπαράγγια και αφαιρούμε τα ινώδη τελειώματα Τα κόβουμε σε κομμάτια 2,5 εκ., τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό με ζάχαρη και 1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Τα βγάζουμε και τα στεγνώνουμε. Ζεσταίνουμε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο, μαγειρεύουμε σε αυτό το αλεύρι και προσθέτουμε το ζωμό σπαραγγιών ενώ ανακατεύουμε και βράζουμε. Προσθέτουμε την κρέμα, καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε μαϊντανό, σπαράγγια και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν σε χαμηλή θερμοκρασία. Ζεματίζουμε τις ντομάτες, αφαιρούμε τις φλούδες, τα κοτσάνια και τις κόβουμε σε μη ομοιόμορφους κύβους. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια, τα μανιτάρια και τις ντομάτες στο βούτυρο και προσθέτουμε αλάτι και πυτέρι. Πλένουμε το φιλέτο βοδινού, το στεγνώνουμε, το αλατοπιπερώνουμε και το ροδίζουμε  από τις 2 μεριές σε ζεστό λίπος για ψήσιμο. Απλώνουμε σε μερίδες και προσθέτουμε την κρέμα σπαραγγιών και το μείγμα μανιταριών.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε