0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 250 γρ. σοκολάτας guanaja 70% Valrhona
- 400 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 70 γρ. γάλα πλήρες
- 6 κρόκοι αυγών
- 80 γρ. ζάχαρη
- 60 γρ. κρασί
Εκτέλεση
Τεμαχίζουμε την σοκολάτα σε μικρά κομματάκια και ρίχνουμε πάνω από αυτήν την κρέμα γάλακτος και το γάλα, που έχουμε προηγουμένως ζεστάνει στους 90°C περίπου. Αφήνουμε για 3 λεπτά και στη συνέχεια ανακατεύουμε αργά-αργά για να πετύχουμε μια λεία κρέμα. Ανακατεύουμε την ζάχαρη με τους κρόκους αρκετά καλά και τους ρίχνουμε μέσα στην κρέμα σοκολάτας. Ανακατεύοντας, προσθέτουμε και το κρασί. Γεμίζουμε ατομικά πυρίμαχα μπολ και τα τοποθετούμε μέσα σε ένα ταψί με νερό. Ψήνουμε στο μπεν-μαρί σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170°C για 10-12 λεπτά. Όταν τα βγάλουμε από το φούρνο, στο κέντρο η κρέμα πρέπει να είναι ελαφρώς ρευστή. Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με κακάο. Σερβίρουμε εκτός ψυγείου.