Συστατικά
- 880 γρ. γάλα
- 220 γρ. ζάχαρη
- 6 αυγά
- 10 φύλλα ζελατίνας
- 2 κουτ. σούπας κοφτές κορν φλάουρ
- 3 δόσεις άρωμα βανίλια
Εκτέλεση
Μουσκεύουμε τα φύλλα ζελατίνας σε λίγο κρύο νερό και τα αφήνουμε για 10 λεπτά. Ζεσταίνουμε το γάλα. Χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη και την βανίλια. Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε λίγο κρύο γάλα που έχουμε κρατήσει λίγο πριν το ζεστάνουμε και το προσθέτουμε λίγο-λίγο στους κρόκους. Παίρνουμε λίγο ζεστό γάλα, το ρίχνουμε στην μουσκεμένη ζελατίνα, ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί η ζελατίνα τελείως και την προσθέτουμε στους κρόκους. Ρίχνουμε και το υπόλοιπο ζεστό γάλα και ανακατεύουμε καλά να αναμειχθούν τα υλικά. Αδειάζουμε το μείγμα σε καθαρή κατσαρόλα, την τοποθετούμε μέσα σε μία άλλη μεγαλύτερη με ζεστό νερό και την βάζουμε επάνω στην φωτιά. Ανακατεύουμε συνέχεια επάνω στη φωτιά, μέχρι να δέσει η κρέμα τελείως. Την αφήνουμε να κρυώσει και την τοποθετούμε στο ψυγείο. Χτυπάμε τα ασπράδια με 4 κουταλιές ζάχαρη άχνη να γίνουν σφιχτή μαρέγκα και την ανακατεύουμε ελαφρά με την κρέμα. Βρέχουμε μία φόρμα με νερό, αδειάζουμε την κρέμα και την βάζουμε στο ψυγείο να πήξει τελείως. Για να ξεφορμάρουμε την μπαβαρουάζ όταν είναι έτοιμη, θα βουτήξουμε την φόρμα για λίγα δευτερόλεπτα μέσα σε ζεστό νερό.