Συστατικά
Για τις μαρέγκες;
- 5 ασπράδια αυγών
- 300 γρ. ζάχαρη
- ξύσμα από 1/2 λεμόνι
Για την κρέμα γιαουρτιού:
- 5 κρόκοι αυγών
- 300 γρ. γιαούρτι σακούλας
- 100 γρ. ζάχαρη
- 50 γρ. μέλι
- ξύσμα από 1 λεμόνι
Εκτέλεση
Για την παρασκευή των μαρεγκών:
Σε ένα μεταλλικό μπολ τοποθετούμε τα ασπράδια μαζί με τη ζάχαρη. Τα χτυπάμε σε μπεν μαρί μέχρι να ασπρίσουν και να αποκτήσουν παχύρρευστη υφή. Μεταφέρουμε τη μαρέγκα στο μίξερ και χτυπάμε για 15 λεπτά έως ότου η μαρέγκα σφίξει. Στο τέλος προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού. Σε μία λαδόκολλα, με τη βοήθεια ενός κορνέ, σχηματίζουμε μικρά μπαστουνάκια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 140°C για 15-20 λεπτά. Αφήνουμε να στεγνώσουν για μερικές ώρες.
Για την παρασκευή της κρέμας γιαουρτιού:
Σε ένα μεταλλικό μπολ τοποθετούμε τους κρόκους, τη ζάχαρη και το μέλι. Το βάζουμε πάνω από μία κατσαρόλα με νερό (μπεν μαρί) και με το σύρμα ανακατεύουμε έτσι ώστε να ασπρίσει και να δέσει το μείγμα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και το χτυπάμε στο μίξερ έως ότου κρυώσει. Ρίχνουμε το ξύσμα από το λεμόνι και τ' ανακατεύουμε με το γιαούρτι. Σερβίρουμε σε ατομικά μπολ και συνοδεύουμε με τις μαρέγκες λεμονιού.