Συστατικά
Για την κρέμα:
- 250 γρ. κρέμα γάλακτος
- 250 γρ. γάλα
- 100 γρ. κρόκοι αυγών
- 120 γρ. ζάχαρη
- 150 γρ. αμυγδαλόπαστα 70% Valrhona
- 2 φύλλα ζελατίνας (10 γρ.)
- 100 γρ. κρέμα γάλακτος αε παχύρρευστη μορφή
Για το ζελέ σαμπάνιας:
- 350 ml σαμπάνια καλής ποιότητας
- 60 γρ. ζάχαρη
- 60 γρ. νερό
- 3 φύλλα ζελατίνας (15 γρ.)
- 300 γρ. διάφορα φρούτα ψιλοκομμένα
Εκτέλεση
Για την παρασκευή της κρέμας:
Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα, την αμυγδαλόπαστα και τα τοποθετούμε στη φωτιά. Σε άλλο σκεύος ανακατεύουμε τη ζάχαρη με τους κρόκους. Αδειάζουμε αυτό το μείγμα μέσα στο μείγμα του γάλακτος και ανακατεύουμε συνεχώς έως ότου φτάσει τους 84°C. (Δεν πρέπει να φτάσει στο σημείο βρασμού, δηλ. το μείγμα να "στέκεται" ελαφρώς στην κουτάλα). Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τα φύλλα ζελατίνας, που προηγουμένως τα έχουμε μαλακώσει σε κρύο νερό. Ανακατεύουμε συχνά για να κρυώσει. Στο τέλος προσθέτουμε και την παχύρρευστη κρέμα. Σερβίρουμε σε ποτήρι.
Για την παρασκευή του ζελέ:
Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό και μόλις πάρουν βράση αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τα φύλλα ζελατίνας που προηγουμένως τα έχουμε μαλακώσει σε κρύο νερό. Αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε τη σαμπάνια. Ανακατεύουμε σταδιακά και μόλις το ζελέ αρχίσει να σταθεροποιείται, ρίχνουμε τα φρούτα. Γεμίζουμε το υπόλοιπο του ποτηριού που περιέχει την κρέμα.