Συστατικά
- 2 ώριμα μάνγκο, ξεφλουδισμένα, χωρίς κουκούτσια και κομμένα σε κομμάτια
- 1 1/4 φλιτζανιού πηχτή κρέμα γάλακτος
- 1 1/4 φλιτζανιού κρεμ-φρες
- 1 μπαστουνάκι βανίλια
- 120 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, κομμένη σε μικρά κομμάτια
- 4 κρόκοι
- 1 κουταλιά μέλι
- 6 κουταλιές ακατέργαστη ζάχαρη, για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Μοιράζουμε τα μάνγκο σε 6 πυρίμαχα μπολάκια τοποθετημένα σε λαμαρίνα φούρνου. Αναμειγνύουμε την κρέμα γάλακτος, την κρεμ-φρες και το μπαστουνάκι βανίλια σε μεγάλο πυρίμαχο μπολ. Τοποθετούμε το μπολ πάνω από κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει. Ζεσταίνουμε το μείγμα κρέμας για 10 λεπτά. Το μπολ δεν πρέπει να αγγίζει το νερό γιατί μπορεί να κολλήσει η κρέμα. Αφαιρούμε την βανίλια και προσθέτουμε σταδιακά την σοκολάτα, ανακατεύοντας ώσπου να λιώσει. Όταν γίνει το μείγμα λείο, απομακρύνουμε το μπολ, αλλά αφήνουμε την κατσαρόλα με το νερό να σιγοβράζει. Χτυπάμε σε άλλο πυρίμαχο μπολ τους κρόκους και το μέλι, ρίχνουμε σταδιακά την κρέμα σοκολάτας και χτυπάμε. Τοποθετούμε το μπολ πάνω από την κατσαρόλα με το νερό και ανακατεύουμε συνέχεια, ώσπου να πήξει η κρέμα τόσο ώστε να καλύπτει την ανάποδη ενός ξύλινου κουτάλιού. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε την κρέμα πάνω στα μάνγκο. Την αφήνουμε να κρυώσει και την τοποθετούμε στο ψυγείο να πήζει. Προθερμένουμε το γκριλ. Πασπαλίζουμε μια κουταλιά ακατέργαστη ζάχαρη πάνω απο κάθε σκεύος, ραντίζουμε με λίγο νερό, ψήνουμε για λίγο, όσο γίνεται πιο κοντά στη φωτιά ώσπου να λιώσει η ζάχαρη και να καραμελώσει. Βάζουμε τα γλυκά στο ψυγείο προτού τα σερβίρουμε.