Κρεατόπιτες

Κρεατόπιτες Κρεατόπιτες
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1/2 κιλό φύλλο κρούστας
  • 1/2 κιλό βρασμένο κρέας (μοσχάρι, κοτόπουλο, περισσεύματα)
  • 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • 1 δόση σφιχτή μπεσαμέλ
  • 150 γρ. τυρί τριμμένο
  • 2 αυγά
  • λάδι για τα φύλλα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Πάρτε ό,τι κρέας έχει περισσέψει και κόψτε το σε πολύ μικρά κομμάτια.Ετοιμάστε την μπεσαμέλ.Βάλτε το κρέας σε ένα μπολ μαζί με τα κρεμμύδια που έχετε ψιλοκόψει, την μπεσαμέλ, το τυρί, λίγο αλατοπίπερο και τα αυγά ελαφρά χτυπημένα.Ανακατέψτε πολύ καλά όλα τα υλικά.Πάρτε ένα ένα φύλλο, αλείψτε το με λάδι, διπλώστε το στα δύο, βάλτε κατά μήκος 1-2 κουταλιές της σούπας γέμιση, διπλώστε πρώτα τα πλάγια για να κλείσει μέσα η γέμιση και μετά τα δύο άλλα άκρατων φύλλων, ώστε να σχηματιστεί ένα ορθογώνιο παραλληλόγραμμο.Αλείψτε την επιφάνεια του φύλλου με λάδι και τοποθετήστε το στο ταψί, με τα διπλωμένα άκρα προς τα κάτω.Ψήστε τις πίτες σε μέτριο φούρνο (180°C) για 20-30 λεπτά της ώρας και σερβίρετέτις ζεστές.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε