0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 650 γρ. βούτυρο ή φυτίνη λιωμένο
- 300 γρ. φυστίκια ξεφλουδισμένα και καβουρδισμένα
- 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
- 1 αυγό
- 6 φλιτζάνια αλεύρι
- λίγο κονιάκ
- ροδόνερο
- ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη ώσπου να αφρατέψει. Προσθέτουμε το αυγό και συνεχίζουμε το χτύπημα. Ρίχνουμε το λικέρ, το μπέικιν, και το αλεύρι σιγά-σιγά μέχρι η ζύμη να μαλακώσει. Πλάθουμε, δίνουμε το σχήμα που θέλουμε και ψήνουμε σε βουτυρωμένο ταψί, στους 180οC για περίπου 20-25 λεπτά. Μόλις ψηθούν τους ραντίζουμε με λίγο ροδόνερο και τους αφήνουμε να κρυώσουν για περίπου 2 λεπτά. Πασπαλίζουμε με άφθονη ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.