8
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 1 κουνέλι (περίπου 2 κιλά)
- 500 γρ. ντοματάκια κονκασέ
- 3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 3 πράσινες πιπεριές σε κύβους 2x2 εκ.
- 1 κόκκινη πιπεριά γλυκιά σε κύβους 2x2 εκ.
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές δυόσμο
- 3 κουταλιές μαϊντανό
- 80ml ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε το κουνέλι, το τοποθετούμε σε λεκάνη με νερό και ξύδι σε αναλογία 1 προς 10 και το αφήνουμε για 4-6 ώρες. Το στραγγίζουμε και το αλατοπιπερώνουμε. Ζεσταίνουμε το λάδι σε κατσαρόλα, σοτάρουμε τα κομμάτια του κουνελιού και τα αφαιρούμε. Προσθέτουμε στο ίδιο λάδι το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές και αφήνουμε να σοταριστούν χωρίς να πάρουν χρώμα. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα ντοματάκια, το δυόσμο και αφήνουμε να βράσουν για δέκα λεπτά περίπου. Αδειάζουμε τη σάλτσα σε ένα ταψί, τοποθετούμε επάνω τα κομμάτια του κουνελιού, τα πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 1 ώρα περίπου.